Çikolata paketlenmiş bir gıdanın ötesinde bir meyvedir ve hikayesi bir ağaçtan başlar. Çikolatanın hammaddesi, kakao çekirdeğidir ve kakao ağacının meyvelerinden elde edilir.Kakao ...
Kakao kitlesi nedir? Nasıl kullanılır?Çikolata etiketlerinde en çok rastladığımız içeriklerden biri, özellikle iyi bir çikolatanın ana hammaddesi kakao kitlesi çikolatanın kalbidir...
Kakao yağı nedir ve nasıl kullanılır?Kakao yağı, kakao meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen bitkisel bir yağdır.Kakao çekirdekleri ortalama %50-%55 yağ içerir. Kakao çekirdekler...
Yeni iş kutlamasında, doğum gününde, sevgililer gününde, bayramlarda, yılbaşında, doğum hediyesi olarak, nikahlarda her özel anın bir çikolatası mutlaka var.1-Çikolata herkesi gülü...
Eğer çikolata ile “ilişki durumu karışık” bir bağ içerisindeyseniz, yalnız değilsiniz.Erkeklerin aksine, kadınlar çikolata yerken bu yasaklı yiyecekten suçluluk duyuyor, kendine li...
Hindistan cevizi şekeri nasıl elde edilir?Organik hindistan cevizi şekeri hindistan cevizi meyvesinden değil, hindistan ceviz ağacının özünden elde edilir.Nektarına erişmek için ağ...
Çikolata ve en az %30 fındık ezmesinden yapılan İtalyan şekerlemesidir. Bitter çikolatadan daha hafif, ancak sütlü çikolatadan daha koyu olan gianduja,yumuşak çikolata barlar ya da...
• E-kodu nedir ?Her gıda katkı maddesine Avrupa Birliği tarafından verilen özel tanıma kodu. EC kodu olarak da bilinmektedir.• Gıda katkı maddelerinden istenilen özellikler nelerdi...
Kakao çekirdeği, Kakao'nun kurutulmuş ve tamamen fermente edilmiş tohumudur. Bundan kakao tozu ve kakao yağı ekstrakte edilebilir. Kakao çekirdekleri, çikolatanın temelidir.[2] Doğ...